Anunț expoziție “Colecția Sabin Nicolae Dancu”

28
Oct
2021

Sabin Nicolae Dancu a fost unul dintre arhitecții de mare valoare din cultura timișoreană având o contribuție de excepție atât la nivelul mediului construit din regiune (ex. Spitalul Județean), cât și în activitatea sa didactică.

În 2014 am primit, printr-o donație din partea doamnei Liana Dancu, o colecție impresionantă de obiecte care îi aparțineau acestuia – colecție pe care dorim să o prezentăm publicului larg atât în format fizic, cât și digital.

Arhiva conține documentație valoroasă, sculpturi, desene și alte artefacte de lemn, respectiv obiecte de ceramică și obiecte personale. Ne dorim să punem în valoare colecția de obiecte și să onorăm memoria și contribuția profesională a arhitectului Dancu – punând accentul pe activitatea sa profesională ca arhitect, activitate pedagogică și viața sa ca artist.

Vă anunțăm astfel că lucrăm la organizarea unei expoziții dedicată lui Sabin Nicolae Dancu, ce va avea loc începând cu data de 5 noiembrie, la Galeria Pygmalion – Casa Artelor, Timișoara.